Ingredienser til chokoladekage med olivenolie
- 150 g mørk chokolade 70% er god til chokoladekage
- 2 stk. store æg
- 200 g rørsukker
- 1 dl mælk
- 1 dl. Ekstra jomfru olivenolie, mild
- 1 stang vanilje eller 1 tsk. Vaniljesukker
- 65 g fuldkornsmel
- ½ tsk. Bagepulver
- 3 spsk. Kakaopulver
- ca. 50 g. hakkede nødder
- 50 g. chokolade ca. 40-50 % eller mælkechokolade, grofthakket
- Tænd ovnen på 180°C så den er varm når chokoladekagen er klar
- Hak den mørke chokolade og smelt den i en skål over et vandbad
- Æg og sukker piskes stift med el mikser
- Tilsæt mælken
- Tilsæt den smeltede chokolade og pisk det sammen til en ensartet masse
- Tilsæt ekstra jomfru olivenolien fx Abequina eller Manzanilla
- Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og kakaopulver sammen og vend det i chokoladeblandingen
- Tilsæt evt. hakkede nødder og den hakkede lyse chokolade
- Hæld chokoladekage dejen i din olivenolie smurte springform og bag den midt i ovnene ved 180°C i 30-35 min.
- Afkøl chokoladekagen, den er supergod at lave dagen før den skal spises