Ingredienser til chokoladekage med olivenolie

  • 150 g mørk chokolade 70% er god til chokoladekage
  • 2 stk. store æg
  • 200 g rørsukker
  • 1 dl mælk
  • 1 dl. Ekstra jomfru olivenolie, mild
  • 1 stang vanilje eller 1 tsk. Vaniljesukker
  • 65 g fuldkornsmel
  • ½ tsk. Bagepulver
  • 3 spsk. Kakaopulver
  • ca. 50 g. hakkede nødder
  • 50 g. chokolade ca. 40-50 % eller mælkechokolade, grofthakket
  1. Tænd ovnen på 180°C så den er varm når chokoladekagen er klar
  2. Hak den mørke chokolade og smelt den i en skål over et vandbad
  3. Æg og sukker piskes stift med el mikser
  4. Tilsæt mælken
  5. Tilsæt den smeltede chokolade og pisk det sammen til en ensartet masse
  6. Tilsæt ekstra jomfru olivenolien fx Abequina eller Manzanilla
  7. Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og kakaopulver sammen og vend det i chokoladeblandingen
  8. Tilsæt evt. hakkede nødder og den hakkede lyse chokolade
  9. Hæld chokoladekage dejen i din olivenolie smurte springform og bag den midt i ovnene ved 180°C i 30-35 min.
  10. Afkøl chokoladekagen, den er supergod at lave dagen før den skal spises