Økologisk Ekstra Jomfru Olivenolie. Premium Quality hos Olive Oil Copenhagen

Olivenolie intens øko Picuda Morellana 199,-

Køb i shoppen

Verdens bedste økologiske olivenolie, i 2017, by World´s best olive oils. Håndplukkede olivenfrugter, presses inden for 4 timer.

Høstes oktober/november. Holdbarhed, 18 måneder fra den dag olivenolien tappes på flaske

  • Frie fedtsyrer: 0,19%
  • Peroxider: 3,6 mEq O2/kg
  • K270: 0,14
  • Polyphenoler total: 2220 mg/kg
  • Spanien, Andalusien, Baena, Luque
  • Fantastisk til fx pasta, brød, grøntsager grillet fisk og fjerkræ
  • Pris inkl. moms for 1 flaske 0,5 liter: 199,-

Køb Morellana i shop.oliveoilcph.dk

Ekstra jomfru olivenolie – Smag og aroma

En medium til intens olivenolie produceret på den unikke olivensorten Picuda.

Aromaen er kompleks og harmonisk med intense frugt-agtige noter at grønne oliven, æble og banan.

Smagssanserne tilbydes ved start en sødme og noter af mandel og frisk græs og grøn hvede. Længere tilbage i mundens smagssanser opfanges noter af grøn banan og urter samt en svag bitterhed og peberstyrke

Brug medium-intens ekstra jomfru oliven olie i køkkenet til mad der har medium kompleksitet

  • Grillede fisk, skaldyr og fjerkræ
  • Grøntsager og friske salater
  • Brød og pasta

Højt indhold af antioxidanter og sundt fedt i frisk ekstra jomfru olivenolie i Morellana Picuda

Ved indtag af daglig anbefaling på 20 g. ekstra jomfru olivenolie, får du 44,4 mg antioxidanter

  • Total polyphenoler/Antioxidanter: 2220 mg/kg
  • Hydroxytyrosol og derivater: 1280 mg/kg
  • Tirosol og derivater: 941 mg/kg

Smag og aroma

Picuda Morellana ekstra jomfru olivenolie

Ekstra jomfru olivenolie lavet fra Morellana Picuda olivenfrugten, anses som en af verdens bedste ekstra jomfru olivenolier. Morellana Picuda er en sjælden variant, den findes i syd Spaniens højland på bjergskråningerne mellem Córdoba og Granada hvor Picuda oliventræer og mennesker har levet sammen i mange tusinder af år.

Aroma i Morellana Picuda ekstra jomfru olivenolie

Morellana Picuda ekstra jomfru olivenolie har en intens aroma af grønne æbler, -bananer, -mandler og friske grønne oliven samt urter hvor basilikum er den mest dominante, en aroma der er meget kompleks og harmonisk.

Smag Morellanas Picuda ekstra jomfru olivenolie

Særlig karakteristisk for Morellana Picuda olivenolie vil smagssansen umiddelbart blive pirret med en sødme af mandel og grøn hvede. Når ekstra jomfru olivenolien passere videre i munden vil smagsnoterne henlede tankerne på grønne bananer, tomatplanter og grøn artiskok. Morellanas picuda har en bitterhed der er utroligt mild og balancerer fint med en mild og svag peber fornemmelse til afslutning.

Økologi, Klima og bæredygtighed når ekstra jomfru olivenolie produceres

Hermanos López, før Morellana, Der bruges 100% Picuda olivensorten fra økologisk produktion, til Morellana Picuda. Herudover producerer de økologisk Morellana Picual og Morellana Hojiblanca alle premium kvalitet økologiske ekstra jomfru olivenolier.

fra Sierras Subbeticas Natural Park i Córdoba området i Andalusien.

  • Olivenolie produktionen er økologisk og der benyttet arbejdskraft fra den omkringliggende landsby. Selv de unge mennesker er involveret i fx at tappe ekstra jomfruolivenolie på flasker, etiketter mm..
  • Det vand der benyttes til at vaske olivenfrugterne afhentes af andre firmaer og bliver brugt til fx gødning.
  • Efter presning af olivenfrugterne er der en pulp og olivensten tilbage, dette genanvendes da det afbrændes og leverer varme til kontorbygningen.
  • Olivenfrugterne plukkes, transporteres og presses efter de højeste standarter og der benyttes nitrogengas som barrierer mellem luften og den friske økologisk Morellana ekstra jomfruolivenolie.
  • Høj kvalitet ekstra jomfruolivenolie fra Morellana

Olivenlunden er økologisk og placeret på bjergskråninger 700-1000 meter over havets overflade, hvilket gør denne Morellana Picuda EVOO til en højlands olivenolie.

Protected Designation of Origin, PDO, er den Europæiske anerkendelse af et landbrugsprodukt, hvis hele ekstra jomfruolivenolie produktion fra jord til færdig fødevare i emballage, udføres i et særligt område, i dette tilfælde Baena i Syd Spanien.

Analyse data på Morellana Picuda ekstra jomfruolivenolie:

  • Fri syre: 0,14% (for Premium kvalitet EVOO max 0,3% for almindelig EVOO 0,8%)
  • Jo lavere indhold af frie syre desto friskere er olivenolien.
  • Perioxid tal 4,00 meq. 02/kg (EU-retningslinje: perioxidtal ≤ 20 mEq O2/kg)
  • K270: 0,13 (Skal for almindelig EVOO være mindre en 0,20)
  • Fugtighed i olivenfrugten: 0,16%
  • Urenheder: 0,02%

Kvalitets præmier og prestige priser, følg dette link

  • Håndplukket oliven
  • Mekanisk koldpresset max 4 timer efter olivenfrugterne er høstet
  • Ingen lys
  • Ilt barrierer
  • Nedkølet
  • Geografisk perfekt lokation

Hvad er forskellen på olivenolie og ekstra jomfru oliven olie – Olivenolie ekspert forklarer