Medium-intens ØKO Picuda Morellana

Verdens bedste økologiske olivenolie, i 2017, by World´s best olive oils. Håndplukkede olivenfrugter, presses inden for 4 timer.

Høstet oktober 2017. Holdbarhed, 18 måneder fra den dag olivenolien tappes på flaske
  • Frie fedtsyrer: 0,19%
  • Peroxider: 3,6 mEq O2/kg
  • K270: 0,14
  • Polyphenoler total: 2220 mg/kg
  • Spanien, Andalusien, Baena, Luque
  • Fantastisk til fx pasta, brød, grøntsager grillet fisk og fjerkræ
  • Pris inkl. moms for 1 flaske 0,5 liter: 195,-

Smag og aroma

En medium til intens olivenolie produceret på den unikke olivensorten Picuda.

Aromaen er kompleks og harmonisk med intense frugt-agtige noter at grønne oliven, æble og banan.

Smagssanserne tilbydes ved start en sødme og noter af mandel og frisk græs og grøn hvede. Længere tilbage i mundens smagssanser opfanges noter af grøn banan og urter samt en svag bitterhed og peberstyrke

Brug i køkkenet til mad der har medium kompleksitet

  • Grillede fisk, skaldyr og fjerkræ

  • Grøntsager og friske salater

  • Brød og pasta

Højt indhold af antioxidanter og sundt fedt

Ved indtag af daglig anbefaling på 20 g. ekstra jomfru olivenolie, får du 44,4 mg antioxidanter

  • Total polyphenoler/Antioxidanter: 2220 mg/kg

  • Hydroxytyrosol og derivater: 1280 mg/kg

  • Tirosol og derivater: 941 mg/kg

Smag og aroma

Picuda

Ekstra jomfru olivenolie lavet fra Picuda olivenfrugten, anses som en af verdens bedste ekstra jomfru olivenolier. Picuda er en sjælden variant, den findes i syd Spaniens højland på bjergskråningerne mellem Córdoba og Granada hvor Picuda oliventræer og mennesker har levet sammen i mange tusinder af år.

Aroma

Picuda ekstra jomfru olivenolie har en intens aroma af grønne æbler, -bananer, -mandler og friske grønne oliven samt urter hvor basilikum er den mest dominante, en aroma der er meget kompleks og harmonisk.

Smag

Særlig karakteristisk for Picuda olivenolie vil smagssansen umiddelbart blive pirret med en sødme af mandel og grøn hvede. Når olien passere videre i munden vil smagsnoterne henlede tankerne på grønne bananer, tomatplanter og grøn artiskok. Bitterheden er utroligt mild og balancerer fint med en mild og svag peber fornemmelse til afslutning.

Økologi, Klima og bæredygtighed

Hermanos López, før Morellana, Der bruges 100% Picuda olivensorten fra økologisk produktion. Herudover producerer de økologisk Picual og Hojiblanca premium kvalitet ekstra jomfru olivenolier.

fra Sierras Subbeticas Natural Park i Córdoba området i Andalusien.

  • Produktionen er økologisk og der benyttet arbejdskraft fra den omkringliggende landsby. Selv de unge mennesker er involveret i fx at tappe olivenolie på flasker, etiketter mm..

  • Det vand der benyttes til at vaske olivenfrugterne afhentes af andre firmaer og bliver brugt til fx gødning.

  • Efter presning er der en pulp og olivensten tilbage, dette genanvendes da det afbrændes og leverer varme til kontorbygningen.

  • Olivenfrugterne plukkes, transporteres og presses efter de højeste standarter og der benyttes nitrogengas som barrierer mellem luften og den friske olivenolie.

Høj kvalitet

Olivenlunden er placeret på bjergskråninger 700-1000 meter over havets overflade, hvilket gør denne Picuda EVOO til en højlands olivenolie.

Protected Designation of Origin, PDO, er den Europæiske anerkendelse af et landbrugsprodukt, hvis hele produktion fra jord til færdig fødevare i emballage, udføres i et særligt område, i dette tilfælde Baena i Syd Spanien.

Analyse data:

  • Fri syre: 0,14% (for Premium kvalitet EVOO max 0,3% for almindelig EVOO 0,8%)

    • Jo lavere indhold af frie syre desto friskere er olivenolien.

  • Perioxid tal 4,00 meq. 02/kg (EU-retningslinje: perioxidtal ≤ 20 mEq O2/kg)

  • K270: 0,13 (Skal for almindelig EVOO være mindre en 0,20)

  • Fugtighed i olivenfrugten: 0,16%

  • Urenheder: 0,02%

Kvalitets præmier og prestige priser, følg dette link

  • Håndplukket oliven

  • Mekanisk koldpresset max 4 timer efter olivenfrugterne er høstet

  • Ingen lys

  • Ilt barrierer

  • Nedkølet

  • Geografisk perfekt lokation