Intens+ Olivenolie Øko Hojiblanca Morellana

Blandt verdens bedste økologiske EVOO, DPO. Olivenfrugterne håndplukkes og er presset inden for 4 timer.

  • Høstet oktober 2017 Holdbar til 29-05-2019.
  • Frie fedtsyrer: 0,17%
  • Peroxider: 3,3 mEq O2/kg
  • K270 0,14
  • Polyphenoler total: 1666 mg/kg
  • Spanien, Andalusien, Baena, Luque
  • Fantastisk til fx grillet og stegt kød og grøntsager, pasta, brød, salater
Pris for 1 flaske 0,5 liter er 195,-

Polyphenoler/Antioxidanter

Ved indtag af daglig anbefaling på 20 g. ekstra jomfru olivenolie, får du 33,3 mg antioxidanter 

Totalindhold af polyphenoler: 1066,0 mg/kg

Hydroxytyrosol og derivater: 1040 mg/kg

Tirosol og derivater: 626 mg/kg

  • Ved indtag af 20 gram af denne olivenolie får du 33,3 mg Polyphenoler/Antioxidanter fra hydroxytyrosol, tirosol og derivater herfra.

  • EFSA det Europæiske fødevare sikkerheds råd anslår at man ved indtag af en almindelig ekstra jomfru olivenolier får ca. 5 mg polyphenoler/Antioxidanter.

  • Premium Quality ekstra jomfru olivenolier har generelt et højere indhold af polyphenoler/antioxidanter

Smag og aroma

En intens+ olivenolie produceret på olivensorten Hojiblanca.

  • Aromaen er frisk og intens frugtagtig med duften af frisk grønt græs og olivenblade.

  • Smagen er i særklasse og du kan opleve intens bitterhed fra grønne olivenfrugter. En krydret olivenolie med noter af æble og med en afslutning af peber.

Brug i køkkenet

Mad der har intensitet og karakter

  • Stegte og grillede retter af kød, fjerkræ og grøntsager

  • Kraftige oste

  • Fuldkornsbrød og -pasta

  • Bønner, linser og bælgfrugter

Hojiblanca

Ekstra jomfru olivenolie lavet på Hojiblanca olivenfrugten. Morellana Hojiblanca er fra Syd Spaniens højland på bjergskråningerne mellem Córdoba og Granada. Bærer certificeringen PDO, Baena.

Aroma

Hojiblanca ekstra jomfru olivenolies aroma er intens af grønne frugtagtige oliven med en høj kompleksitet og meget harmonisk. Aroma noter af frisk høstet hø og græs. En insisterende aroma af grønne bananer og grønne mandler.

Smag

Den umiddelbar smagsoplevelse er sød men hurtigt opleves bitre toner af olivenblade. Længere tilbage i munden opleves noter af frisk artiskok med en medium bitterhed, der afsluttes af en intens og vedvarende peber smag, dette er karakteristisk for ekstra jomfru olivenolie lavet på Hojiblanca oliven.

Brug

  • Pasta

  • Rå grøntsager samt stegte og grillede grøntsager

  • Steg og grillet fjerkræ,  og -kød

  • Kraftige oste

  • Fuldkornsbrød, fuldkornspasta

  • Linser og bælgfrugter.

Økologisk

Hermanos López, før Morellana, Der bruges 100% Hojiblanca mono-olivensorten fra økologisk produktion. Herudover producerer de økologisk Picual og Picuda Premium kvalitet ekstra jomfru olivenolier.

Høj kvalitet

Protected Designation of Origin, PDO, er den Europæiske anerkendelse af et landbrugsprodukt, hvis hele produktion fra jord til færdig fødevare i emballage, udføres i et særligt område, i dette tilfælde Baena i Syd Spanien.

Olivenlunden er placeret på bjergskråninger 700-1000 meter over havets overflade, hvilket gør denne Picuda EVOO til en højlands olivenolie.

Analyse data:

  • Fri syre: 0,14% (for Premium kvalitet EVOO max 0,3% for almindelig EVOO 0,8%)

    • Jo lavere indhold af frie syre desto friskere er olivenolien.

  • Perioxid tal 4,00 meq. 02/kg (EU-retningslinje: perioxidtal ≤ 20 mEq O2/kg)

  • K270: 0,13 (Skal for almindelig EVOO være mindre en 0,20)

  • Fugtighed i olivenfrugten: 0,16%

  • Urenheder: 0,02%

Kvalitets præmier og prestige priser, følg dette link

  • Håndplukket
  • Mekanisk koldpresset max 4 timer efter olivenfrugterne er høstet
  • Ingen lys
  • Ilt barrierer, nitrogen
  • Nedkølet
  • Geografisk perfekt lokation
  • Holdbarhed: 18 måneder fra den dag olivenolien tappes på flaske

Klima og bæredygtighed

Fra Sierra Subbetica´s Natural Park i Córdoba området i Andalusien, Baena, POD.

Produktionen er økologisk og der benyttet arbejdskraft fra den omkring liggende landsby. Selv landsbyens unger mennesker er involveret i fx at tappe olivenolien på flasker.

Det vand der benyttes til at vaske olivenfrugterne afhentes af andre firmaer og bliver brugt til fx gødning. Efter presning er der en pulp og olivensten tilbage, dette genanvendes da det afbrændes og leverer varme til kontorbygningen.

Olivenfrugterne plukkes, transporteres og presses efter de højeste standarter og der benyttes nitrogengas som barrierer mod ilten i de ståltanke hvor de opbevares mørkt.