Olivenolie Intens øko Picual Morellana 199,-

Økologisk ekstra jomfru olivenolie, DPO. Olivenfrugterne håndplukkes og er presset inden for 4 timer. Høstet oktober 2017 Holdbar til 30-05-2019. Holdbarhed: 18 måneder fra den dag olivenolien tappes på flaske.

  • Frie fedtsyrer: 0,19%
  • Peroxider: 2,60 mEq O2/kg
  • K270: 0,14
  • Polyphenoler total: 2983 mg/kg
  • Spanien, Andalusien, Baena, Luque
  • Fantastisk til fx pasta, brød, grøntsager grillet fisk og fjerkræ
  • Pris inkl. moms for 1 flaske 0,5 liter: 199,-

Hvad er forskellen på olivenolie og ekstra jomfru oliven olie – Olivenolie ekspert forklarer 

Smag og aroma, Morellana Picual, en intens ekstra jomfruolivenolie.

Aromaen i denne Morellana Picual olivenolie, er intense frugtagtig med noter at grønne oliven, æble og banan samt frisk græs og grønne mandler.

Smagssanserne tilbydes ved start noter af mandel, urter, frisk græs og grøn hvede. Længere tilbage i mundens smagssanser opfanges noter af grøn banan og urter samt en balanceret og intens bitterhed og peberstyrke

Brug Morellana ekstra jomfruolivenolie i køkkenet, til mad der har intensitet og karakter

  • Stegte og grillede retter

  • Oste på alle måder

  • Grøntsager og blandede salater

  • Fuldkornsbrød og -pasta

Højt indhold af antioxidanter og sundt fedt i Morellanas økologiske ekstra jomfruolivenolier.

Ved indtag af daglig anbefaling på 20 g. ekstra jomfru olivenolie, får du 59,7 mg antioxidanter

  • Total: Polyphenoler/Antioxidanter 2983 mg/kg

  • Hydroxytyrosol og derivater 1420 mg/kg

  • Tirosol og derivater 1563 mg/kg

Smag og aroma

Morellana Picual – ekstra jomfruolivenolie

Ekstra jomfru olivenolie lavet fra Picual olivenfrugten. Morellana Picual er fra Syd Spaniens højland på bjergskråningerne mellem Córdoba og Granada. I området Baena og bærer certificeringen PDO.

Aroma i Morellana Picual ekstra jomfru olivenolie

En intens aroma af frugtagtige grønne oliven med en stor kompleksitet og harmoni. Aroma tilbyder oplevelsen af æble og banan noter samt  grønne mandler og nyslået græs.

Smag

Første oplevelse i munden er en sødme, grøn mandel og grøn hvede der er karakteristisk for olivensorten picual. Når olivenolien passerer længere ind i munden vil smagssanserne opdage noter af grønne bananer, en svag bitterhed der balancerer vidunderligt med afslutning af “peber” bagerst i svælget.

Økologisk ekstra jomfruolivenolie fra Morellana

Hermanos López, før Morellana, Der bruges 100% Picual olivensorten fra økologisk olivenproduktion. Herudover producerer de økologisk Morellana Picuda og Momrellana Hojiblanca premium kvalitet ekstra jomfru olivenolier.

Morellana – Høj kvalitet ekstra jomfruolivenolie

Protected Designation of Origin, PDO, er den Europæiske anerkendelse af et olivenolie-landbrugsprodukt, hvis hele produktion fra jord til færdig fødevare i emballage, udføres i et særligt område, i dette tilfælde Baena i Syd Spanien.

Olivenlunden er placeret på bjergskråninger 700-1000 meter over havets overflade, hvilket gør denne Picuda EVOO til en højlands olivenolie.

Morellana ekstra jomfruolivenolie Analyse data:

  • Fri syre: 0,14% (for Premium kvalitet EVOO max 0,3% for almindelig EVOO 0,8%)

    • Jo lavere indhold af frie syre desto friskere er olivenolien.

  • Perioxid tal 4,00 meq. 02/kg (EU-retningslinje: perioxidtal ≤ 20 mEq O2/kg)

  • K270: 0,13 (Skal for almindelig EVOO være mindre en 0,20)

  • Fugtighed i olivenfrugten: 0,16%

  • Urenheder: 0,02%

Kvalitets præmier og prestige priser, følg dette link

  • Håndplukket olivenfrugter

  • Mekanisk koldpresset max 4 timer efter olivenfrugterne er høstet

  • Ingen lys til ekstra jomfru olivenolien

  • Ilt barrierer, nitrogen så olivenolie ikke ilter

  • Nedkølet ekstra jomfruolivenolie øger kvalitet og holdbarhed

  • Geografisk perfekt lokation for ekstra jomfru olivenolie produktion

Klima og bæredygtighed V/olivenolie produktion

fra Sierras Subbeticas Natural Park i Córdoba området i Andalusien, Baena.

Produktionen er økologisk og der benyttet arbejdskraft fra den omkring liggende landsby. Selv de under mennesker er involveret i fx at tappe olivenolien på flasker.

Det vand der benyttes til at vaske olivenfrugterne afhentes af andre firmaer og bliver brugt til fx gødning. Efter presning er der en pulp og olivensten tilbage, dette genanvendes da det afbrændes og leverer varme til kontorbygningen.

Olivenfrugterne plukkes, transporteres og presses efter de højeste standarter og der benyttes nitrogengas som barrierer mod ilten i de ståltanke hvor de opbevares mørkt.

©