Olivenolie medium ØKO Picual Oleum 149,-

  • Køb i shoppen

  • 1 time fra olivenfrugterne er håndplukket til olivenolien er klar
  • første koldpresning Spansk, Andalusien EVOO
  • SIQEV mærket en garanti for frisk kvalitet EVOO
  • Høstet oktober/november. Holdbar 18 måneder fra tappet på flaske dato.
  • Fri syrer (frugt kvalitet): 0,13% (IOC-standart max 0,8%)
  • Peroxidtal: 6,3 (≤20)
  • K270 0,13 (≤0,22) K232: 1,88 (≤2,5)
  • Polyphenoler 1290 mg/kg
  • Passer fantastisk til fx salater, fede fisk, oste, grillede og stegte retter
Pris 0,5 liter 149,-

Hvad er forskellen på olivenolie og ekstra jomfru oliven olie – Olivenolie ekspert forklarer 

Køb olivenolier i shop.oliveoilcph.dk

Polyphenoler/Antioxidanter i Ekstra jomfruolivenolie:

  • Hydroxytyrosol derivater: 514 mg/kg

  • Tirosol derivater: 770 mg/kg

Total polyphenol indhold: 1290 mg/kg

Ved indtag af anbefalet daglig mængde 20 g. får du 25,7 mg. polyphenoler – antioxidanter

I følge EFSA The European Food Safety Agency direktiv 432/2012:

Må polyphenlindholdet i olivenolie deklareres hvis et indtag på 20 mg olivenolier bidrager med mindst 5 mg polyphenloer.

Fordi at de unikke Polyphenoler i ekstra jomfru olivenolier beskytter blod lipider mod oxidativ stress.

Er derfor at anbefale som “Sporty Food”, til dig der er meget fysisk aktiv, ligesom “Team Sun Web” det Hollandske cykellandshold.

Ekstra jomfruolivenoliens – Smag og aroma

En medium-intens olivenolie produceret på olivensorten Picual. Aroma af grønt græs og en smag der er en smule bitter med en eftersmag af peber

Brug Ekstra jomfruoliven olie i køkkenet

Mad der har styrke vil blive opløftet til en gourmetoplevelse

  • Grillede og stegte retter

  • Fede fisk

  • Fuldkornsbrød, -korn, -kærner

  • Salater med tomater og grøntsager

  • Ost i alle sammenhæng

Højt indhold af antioxidanter og sundt fedt i

Ekstra jomfru oliven olie

  • Olivenolier fra Finca Duernas har et indhold af antioxidanter der generelt ligger betydeligt højere nemlig 400/600 ppm i forhold til den anbefalede standart fra IOC på ca. 160 ppm

  • Når olivenolierne vurderes på hvor friske og frugtagtige de er ligger de mindst 5 gange højere end de anbefalede standarter.

  • Lige nu afventer vi testresultaterne på de ny høstede, Premium Quality Ekstra Virgin Olive Oils

Smag og aroma

Vil ved smagning først opleves blød og medium-intens afbalanceret og behagelig bitter- og skarphed som peber. En medium til kraftig olivenolie produceret på olivensorten Picual.

Er i det første intens frisk med oplevelsen af frugt, efterfulgt af grøntsagsnoter af tomat og artiskok. En medium til kraftig olivenolie der er velegnet til mad med karakter som alle grillede og stegte retter, paneret fisk, ost og æggeretter.

Økologi, Klima og bæredygtighed når

Ekstra jomfru oliven olie produceres

Finca Duernas producerer høj kvalitet økologisk ekstra jomfru olivenolie

Olivensort: Denne olivenolie er fremstillet udelukkende af olivenfrugten Picual der fremstilles på Finca Duernas gården ved Córdoba, den har været i familiens eje i mere end 200 år.

Finca Duernas har økologisk produktion af både Picual og den milde olivenolie Arbequina

Klima og bæredygtighed

Finca Duernas produceres af søskendeparret Soledad Serrano-López og hendes bror Josemaría med respekt for miljøet.

Deres økologiske produktion giver plads til biodiversitet både for planter, insekter og dyr. Det betyder meget for søskendeparret at de kan overdrage en jord i balance til deres børn og børnebørn. At de kan vise respekt og værne over mindet af deres bedstefar, der efter den Spanske borgerkrig, påtog sig et stort socialt ansvar for beboerne i området og genopbyggede gården.

Olivenfrugterne plukkes, transporteres og presses efter de højeste standarter og deres olivenmølle er placeret midt i olivenlunden, derved er det muligt at presse olivenfrugterne kort tid efter de er plukket.

Høj kvalitet – Ekstra jomfruolivenolie

Produceret i Spanien, Andalusien nær ved Córdoba under professionelt perfekte forhold

Kvalitets præmier og prestige priser, følg dette link

  • Håndplukket
  • Mekanisk koldpresset 1 timer efter olivenfrugterne er høstet
  • Ingen lys
  • Ilt barrierer
  • Nedkølet