Organic Extra Virgin Olive Oil. Premium Quality at Olive Oil Copenhagen

Olivenolie intens Hojiblanca 199,-

I shop.oliveoilcph.dk købes; Morellana blandt verdens bedste økologiske EVOO, DPO. Olivenfrugterne håndplukkes og er presset inden for 4 timer.

  • Høstes oktober/november
  • Frie fedtsyrer: 0,17%
  • Peroxider: 3,3 mEq O2/kg
  • K270 0,14
  • Polyphenoler total: 1666 mg/kg
  • Spanien, Andalusien, Baena, Luque
  • Fantastisk til fx grillet og stegt kød og grøntsager, pasta, brød, salater

Pris for 1 flaske 0,5 liter er 199,-

Hvad er forskellen på olivenolie og ekstra jomfru oliven olie – Olivenolie ekspert forklarer 

Køb Morellana olivenolier i shop.oliveoilcph.dk

Polyphenoler/Antioxidanter

I Morellana Hojiblanca økologiske ekstra jomfru oliven olie

Ved indtag af daglig anbefaling på 20 g. ekstra jomfru olivenolie, får du 33,3 mg antioxidanter 

Totalindhold af polyphenoler: 1066,0 mg/kg

Hydroxytyrosol og derivater: 1040 mg/kg

Tirosol og derivater: 626 mg/kg

  • Ved indtag af 20 gram af denne olivenolie får du 33,3 mg Polyphenoler/Antioxidanter fra hydroxytyrosol, tirosol og derivater herfra.
  • EFSA det Europæiske fødevare sikkerheds råd anslår at man ved indtag af en almindelig ekstra jomfru olivenolier får ca. 5 mg polyphenoler/Antioxidanter.
  • Premium Quality ekstra jomfru olivenolier har generelt et højere indhold af polyphenoler/antioxidanter

Smag og aroma i Morellana Hojiblanca ekstra jomfru olivenolie

En intens+ olivenolie produceret på olivensorten Hojiblanca.

  • Aromaen i Morellana ekstra jomfru oliven olie er frisk og intens frugtagtig med duften af frisk grønt græs og olivenblade.
  • Smagen er i særklasse og du kan opleve intens bitterhed fra grønne olivenfrugter. En krydret olivenolie med noter af æble og med en afslutning af peber.

Brug Morellana olivenolie i køkkenet

Mad der har intensitet og karakter

  • Stegte og grillede retter af kød, fjerkræ og grøntsager
  • Kraftige oste
  • Fuldkornsbrød og -pasta
  • Bønner, linser og bælgfrugter

Hojiblanca fra Morellana

Ekstra jomfru olivenolie lavet på Hojiblanca olivenfrugten. Morellana Hojiblanca ekstra jomfru olivenolie er fra Syd Spaniens højland på bjergskråningerne mellem Córdoba og Granada. Bærer certificeringen PDO, Baena.

Aroma – Morellana Hojiblanca ekstra jomfru olivenolie

Hojiblanca ekstra jomfru olivenolies aroma er intens af grønne frugtagtige oliven med en høj kompleksitet og meget harmonisk. Aroma noter af frisk høstet hø og græs. En insisterende aroma af grønne bananer og grønne mandler.

Smag Morellana ekstra jomfru olivenolie

Den umiddelbar smagsoplevelse er sød men hurtigt opleves bitre toner af olivenblade.

Længere tilbage i munden opleves noter af frisk artiskok med en medium bitterhed, der afsluttes af en intens og vedvarende peber smag, dette er karakteristisk for ekstra jomfru olivenolie lavet på Hojiblanca olivenfrugten.

Brug Morellana Hojiblanca olivenolie til:

  • Pasta
  • Rå grøntsager samt stegte og grillede grøntsager
  • Steg og grillet fjerkræ,  og -kød
  • Kraftige oste
  • Fuldkornsbrød, fuldkornspasta
  • Linser og bælgfrugter

Økologisk Morellana ekstra jomfruolivenolie

Hermanos López, før Morellana, Der bruges 100% Hojiblanca mono-olivensorten fra økologisk produktion. Herudover producerer de økologisk Picual og Picuda Premium kvalitet ekstra jomfru olivenolier.

Høj kvalitet fra Morellana ekstra jomfruolivenolier

Protected Designation of Origin, PDO, er den Europæiske anerkendelse af et landbrugsprodukt, hvis hele produktion fra jord til færdig fødevare i emballage, udføres i et særligt område, i dette tilfælde Baena i Syd Spanien.

Morellanas olivenlunden er placeret på bjergskråninger 700-1000 meter over havets overflade, hvilket gør denne Picuda “EVOO” ekstra jomfruolivenolie til en højlands olivenolie.

Analyse data – Morellana Hojiblanca:

  • Fri syre: 0,14% (for Premium kvalitet EVOO max 0,3% for almindelig EVOO 0,8%)
  • Jo lavere indhold af frie syre desto friskere er olivenolien.
  • Perioxid tal 4,00 meq. 02/kg (EU-retningslinje: perioxidtal ≤ 20 mEq O2/kg)
  • K270: 0,13 (Skal for almindelig EVOO være mindre en 0,20)
  • Fugtighed i olivenfrugten: 0,16%
  • Urenheder: 0,02%

Kvalitets præmier og prestige priser-Morellana, følg dette link

  • Håndplukket oliven frugter
  • Mekanisk koldpresset max 4 timer efter olivenfrugterne er høstet
  • Ingen lys ti olivenolien
  • Ilt barrierer, nitrogen så olivenolien ikke harsker
  • Nedkølet – olivenolie kan ikke lide varme
  • Geografisk perfekt lokation for produktion af ekstra jomfruolivenolie
  • Holdbarhed: 18 måneder fra den dag olivenolien tappes på flaske

Klima og bæredygtighed når Morellana producerer ekstra jomfru olivenolie

Fra Sierra Subbetica´s Natural Park i Córdoba området i Andalusien, Baena, POD. Olivenolierne testes.

Produktionen er økologisk og der benyttet arbejdskraft fra den omkring liggende landsby. Selv landsbyens unger mennesker er involveret i fx at tappe olivenolien på flasker.

Det vand der benyttes til at vaske olivenfrugterne afhentes af andre firmaer og bliver brugt til fx gødning. Efter presning er der en pulp og olivensten tilbage, dette genanvendes da det afbrændes og leverer varme til kontorbygningen.

Olivenfrugterne plukkes, transporteres og presses til olivenolie efter de højeste standarter og der benyttes nitrogengas som barrierer mod ilten i de ståltanke hvor de opbevares mørkt.