olivenolier fra olive oil copenhagen
Diabetes type 2
grønne oliven

Er frisk premium quality ekstra jomfru olivenolie sundt? Ja!

Ja frisk premium quality ekstra jomfru olivenolie sundt er sundt

Der er rigtig meget forskning der tyder på mange flere sygdomsforebyggende effekter ved dagligt brug af frisk premium quality ekstra jomfru olivenolie og der forskes meget på dette område. Mange studier mangler fortsat at blive endeligt dokumenteret.

Kan sygdomme forebygges med frisk ekstra jomfru olivenolie?

Olivenolie er sundt, det er ikke noget nyt, men gammel visdom. Hippokrates ca. 460-370 f.kr, beskrev 60 forskellige sygdomme der kunne helbredes med olivenolie, det var dog formentlig ikke de samme sygdomme som dem vi kender i dag.

Hvilken betydning har viden og teknologi?

Den teknologi og viden vi har i dag om hvordan man fremstiller en frisk Premium quality ekstra jomfru olivenolie, har resulteret i en olivenolie kvalitet som man helt sikkert ikke kunne frembringe på Hippokrates tid.

I dag kan de producenter der har den fornødne viden, teknologi og dedikation for at fremstille den absolut højeste kvalitet. Frembringe ekstra jomfru olivenolie, der ikke bare smager fantastisk men også er super sund på grund af det høje indhold af polyphenoler også kendt som antioxidanter.

Er der evidensbaseret viden for olivenolies sunde egenskaber?

Her er en opsummering af den viden der, i følge Dr. Teresa Lajo, er underbygget af faglig videnskablig evidens:

  • Forbedre immunsystemet
  • Øger HDL (sænker ikke LDL)
  • Nedsætter dannelsen af fibrinogen (grundlag for blodpropper, der dannes af leveren)
  • Reducerer åreforkalkning (Perifær arterio-pati / fortykker arterievæggene i de små arterier)
  • Reducerer risiko for slagtilfælde og blodpropper (iskæmisk apopleksi)
  • Det reducerer risikoen for Hjerteflimmer (Forkammerflimren (atrieflimren) er en rytmeforstyrrelse i hjertets elektriske system)
  • Påvirker udskillelsen af mavesaft og øger tømningen af galdeblæren(choleretic effekt)
  • Reducerer risikoen for Galdestenssygdom (kolelitiasis)

Kilde: Dr. Teresa Lajo Specialist i endokrinologi og Ernæring, mester i kognitiv adfærdsterapi, biorreguladora universitet medicinsk ekspert fra University of Alcalá, og ekspert i NCA (Orthomolekylær Nutrition), professor ved European University

ekstra_jomfru_oliven_olie
økologisk olivenolie