Er én god frisk ekstra jomfruolivenolie nok til dit køkken?

Ligesom med vin, bør ekstra jomfru olivenolie blive valgt ud fra den bedste smagsoplevelse i kombination med forskellig mad.

Vi har derfor brug for forskellige varianter af frisk ekstra jomfru olivenolie.

Hvorfor har vi brug for ekstra jomfru olivenolie?

Vi har brug for frisk ekstra jomfruolivenolie, ikke blot som et fantastisk krydderi med utroligt mange smagsvarianter.

Vi har også brug for frisk olivenolies mange formodede sundhedsfordele,  Sundhedsfordele der ikke er endeligt dokumenteret men peger blot i retning af at frisk ekstra jomfru olivenolie muligvis kan medvirke til forebyggelse af hjerte-karsygdom, visse typer af cancer, neurodegenerative sygdomme og ikke mindst den antiinflammatoriske effekt.

Ekstra jomfru olivenolies dokumenterede fordele er beskrevet af EFSA

frisk_ekstra_jomfru_oliven_olie_forebygger_sygdom

EFSA - Sundt fedt i ekstra jomfru olivenolie

Oliesyrer kaldes også n-9 fedtsyrer eller omega 9 fedtsyrer.

Anprisning:

Udskiftning af mættede fedtstoffer i kosten med umættede fedtstoffer bidrager til at vedligeholde et normalt kolesterolniveau i blodet. Oliesyre er et umættet fedtstof.

EFSA - Polyphenoler/Antioxidanter i ekstra jomfru olivenolie

Anprisning: Olivenolie-polyphenoler bidrager til at beskytte fedtstoffer i blodet mod oxidativt stress.

Hvad er verdens bedste olivenolie?

Som olivenolie sommelier forhandler jeg ekstra jomfruolivenolier der er blandt verdens bedste i kvalitet, smag og sundhedsegenskaber.

Men hvad er verdens ”bedste” smag?

Og vigtigst af alt, hvad er verdens bedste smag for dig?

ekstra_jomfru_oliven_olie_kvalitet

Hvordan bruger du frisk olivenolie?

  • Vi smager alle forskelligt.

  • Friske olivenolier smager forskelligt.

Som hovedregel anbefales:

  • Mild ekstra jomfru olivenolie til mild og delikat mad

  • kraftig ekstra jomfru olivenolie til mad med intensitet og styrke

  • Medium til al den mad der ligger midt i mellem

Personligt er jeg så glad for smagen i kraftige olivenolier at jeg også finder kraftig olivenolie fantastisk til milde retter, og selv den mest intetsigende tomat, som jeg desværre også får købt med hjem en gang i mellem, kan blive en gourmetoplevelse med nogle få kraftige gyldne dråber.

Hvorfor har vi brug for forskellige olivenolier?

Vi har brug for de små gyldne dråber med den kraftfulde virkning i vores daglige madlavning

Vi har brug for at anerkende at vi hver især har vores egne smagspræferencer. Derfor er det efter min vurdering vigtigt at kunne tilbyde ekstra jomfru olivenolier med forskellige smage og forskellige styrker.

Professionelt, for dem der kender til friske ekstra jomfru olivenolier, kategoriseres ekstra jomfru olivenolier, i

3 kategorier:

  • Mild

  • Medium

  • Kraftig (Intens)

Du behøver ikke at være certificeret olivenolie ekspert, som jeg, for at kunne smage dig til forskellen mellem en frisk mild - medium - kraftig ekstra jomfru olivenolie, det er stort set et alles privilegium... det kræver selvfølgeligt lige den detalje at alle har adgang til de forskellige smagsvarianter.

Har du brug for mere viden om olivenolie?

Viden om friske ekstra jomfru olivenolier kan du læse mere på www.oliveoilcph.dk du er også velkommen til at kontakte mig via min hjemmeside, som jeg løbende opdaterer.

Under Køb, ses de der er forhandler og der kommer støt og roligt flere til.

Nyheder annonceres på Insta og FB

 

"Olivenfrugten - planterigets diamant af største karat"

grønne_oliven