Er olivenolie godt for hunden?

Er olivenolie godt for hunden?

Hvis jeg skal være helt ærlig, så havde jeg aldrig skænket det en tanke. Og Olive Oil Copenhagen og jeg har endda arbejdet med ekstra jomfru olivenolier i rigtig mange år. Men den anden dag fik jeg spørgsmålet fra en kunde, og jeg satte mig for at undersøge sagen. Det viste sig at være lidt sværere end som så at finde et entydigt svar, og der skal tages højde for at frisk ekstra jomfruolivenolie ikke det der dominere i de danske butikker, derfor tror jeg ikke at dyrlægernes vurdering er lavet på frisk ekstra jomfruolivenolier med et højt indhold af antioxidanter med mange fordele for helbredet. Men her er hvad jeg fandt ud af.

Olier er generelt gode for hunde

Helt generelt har dyr åbenbart godt af olier både indvortes og udvortes. Det kan styrke hundens generelle helbred, styrke huden og få pelsen til at skinne og olier kan sågar bruges til at massere tør dyrehud, behandle sprukne poter og bekæmpe flåter og mider.

Men der er forskel på hvilke olier man bruger til hvad. Og hvad man egentlig ved, der faktisk virker.

Hvad siger dyrlægen om hunde og olivenolie?

Jeg spurgte indledningsvis en dyrlæge jeg kender, og til min store ærgrelse anbefalede hun ikke kun ekstra jomfru oliven olie til hunde😊. Hun fremhævede fiskeolier med deres høje indhold af Omega 3. Fiskeolier kan hjælpe hunde med irriteret hud og gør pelsen flot. Doseringen afhænger af hundens størrelse og race måtte jeg forstå. Og når jeg googlede mig frem, kunne jeg også se, at andre kilder fremhæver følgende egenskaber ved fiskeolier: Mindre tendens til fældning, øget energi, stærkere immunforsvar og færre ledsmerter (hos f.eks. hunde med slidgigt).

Særligt lakseolie bliver positivt omtalt og her skriver nogle kilder tilmed, at olien kan bruges til at behandle nyresygdomme, hjertesygdomme og inflammationer. Men alle understreger, at det kræver en god dialog med dyrlægen.

Så var jeg så meget klogere på olivenolie til hunde. Hvis du vil vide mere om olivenolie til mennesker så besøg olivenolie eksperten Olive Oil Copenhagen.

Olivenolie har dog en væsentlig fordel - duften

Til min store glæde fandt jeg et rigtig godt argument for at bruge olivenolie til hunde. Det var til udvortes brug. For hvis man skal smøre sin hund ind i olie, så ønsker man ikke stanken af fiskeolie. Det kan være slemt nok at holde sig for næsen, mens man indtager en teskefuld torskelevertran. Tanken om at skødehunden hoppede op i lænestolen med en hørm af gammel laks efter sig, kan nok tænde selv den største hundeelsker af.

Og netop hvad angår duft, er ekstra jomfru olivenolie helt fantastisk. Hvis du ikke allerede har lugtet til en ægte jomfru olie, så kan jeg fortælle dig at den dufter frisk og af nyslået græs. Så jeg vil klart anbefale dig at bruge en lille smule af den dyre og lækre ekstra jomfru olivenolie, hvis du skal behandle din hunds hud, poter, snude, fjerne flåter eller andet på dyrets yderside, og resten af flasken til dig selv 😉

Hvad skrives der ellers om hunde og olivenolier?

I min jagt på fakta om olivenolie og hunde fandt jeg flere kuriøse oplysninger i forskellige debatfora rundt omkring på nettet. Nogen anbefaler en skefuld olivenolie til hunden på tom mave, hvis den har forstoppelse. Andre advarer mod at bruge olivenolie, hvis hunden er overvægtig, fordi olien selvfølgelig indeholder en del fedt også selvom det er sundt fedt der smager godt. Andre igen er fortalere for hørfrøs olie eller raps olie og skriver at den billige olie i Netto til 7 kr. er mindst lige så god som den dyre lakse olie fra specialisterne med mindre at hunden har allergi.

Min personlige konklusion om hunde og olivenolie

Efter at have fordybet mig i denne helt nye vinkel på mit kerneprodukt i Olive Oil Copenhagen, ekstra jomfru olivenolie af fineste kvalitet, er jeg nået frem til følgende konklusion: køb ekstra jomfruoliven olien til dig selv, smag den, duft den, brug den dagligt i al slags mad og til al slags madlavning. Og skulle din hund få sprukne poter eller en plet med tør hud, så smør en lille smule af jomfru olivenolien på. Men til hundens mad ville jeg nok selv række ud efter fiske olier og som en ekstra godbid dele ud af min egen friske ekstra jomfru olivenolie, fra olivenolie specialisten Olive Oil Copenhagen, det er trods alt kun et par dråber hunden skal havde.

Hundehvalpen Matti kan godt lide frisk ekstra jomfru olivenolie 🙂 klik her og se en hundehvalp glad for olivenolie

God  fornøjelse med olivenolie til de firbenede venner!